PUPS

From Vintagepride Bo Biscaross 6-5-2020

Wij hebben geen pups op dit moment en verwachten op korte termijn geen pups

Alle pups groeien op in huiselijke sfeer en worden zorgvuldig gesocialiseerd. Alle pups hebben een chip, een dierenpaspoort, de juiste entingen en zijn driemaal ontwormd. Alle pups hebben een stamboom en worden geregistreerd bij databank honden. Wij maken uitsluitend zorgvuldige combinaties van geregistreerde ouderdieren met DNA profiel waarbij gezondheid, karakter en uiterlijk voorop staan. 


Onderstaande informatie komt van de website van de HBC Hollandse Buldoggen Club, de rasvereniging voor de Franse Bulldog in Nederland.

Op deze website is nog heel veel meer informatie te vinden over de Franse Bulldog en de aanschaf van een pup. 

Gaat u een Franse Bulldog pup aanschaffen, of bent in het bezit van een Franse Bulldog? Overweegt u dan alstublieft lid te worden van de HBC. Deze vereniging strijdt voor de rechten van de Franse Bulldog, organiseert meerdere mooie evenementen en u krijgt een leuk clubblad!

U denkt er over een Franse Bulldog te nemen?

Een Franse Bulldog is een bijzonder ras en het is verstandig om het eerst te leren kennen. De Franse Bulldog heeft een uniek uiterlijk en karakter dat het beste door eigenaars en fokkers kan worden verwoord. Bij het noemen van fokkers hebben wij het over fokkers die zich aan het fokbeleid van de H.B.C. houden. Een fokbeleid dat er toe moet leiden dat de Franse Bulldog een goed en gezond ras is waar u een (honden) leven lang plezier van zult hebben. Deze regels zijn ondergebracht in onze Erecode. Fokkers die, om welke reden dan ook, niet meewerken aan dit fokbeleid vertragen de weg naar een goede gezondheid van dit unieke ras. Praat met verschillende fokkers over dit ras om er achter te komen of het ook voor u een geschikte hond kan zijn.

Het uiterlijk kunt u het beste op shows, bij eigenaars en bij fokkers gaan bekijken. Ga hierbij niet over één nacht ijs en hoedt u ervoor om voor een pupje te vallen, zonder dat u op al uw vragen een antwoord heeft.

10 Vuistregels voor de aanschaf van een Franse Bulldog pup!

1. Een rashond dient altijd een stamboom te krijgen! Een stamboom is geen garantiecertificaat voor een gezonde, lieve en mooie Franse Bulldog (of hond in het algemeen). De stamboom heeft een heel andere betekenis. Laat u niet wijsmaken dat dan zoveel meer kost. De prijs van een erkende stamboom is maar een fractie van de koopprijs van een pup en bedraagt dit jaar € 85,20. Dit is inclusief een identificatiechip van € 43,00.

Er wordt vaak gezegd, voor fokkers is het belangrijk om te weten waar een hond vandaan komt vanwege de erfelijke eigenschappen. En dat klopt. Om bijvoorbeeld een goede reu uit te zoeken om te proberen het ras verder te verbeteren is geen kleinigheid. Fokkers zijn vaak maanden bezig met zoeken naar en onderling discussiëren over de eventuele nieuwe vader voor een toekomstig nest. En dan komen vele aspecten aan bod, zoals gezondheid, gedrag, beweeglijkheid, voorouders, erfelijke eigenschappen en uiterlijk. En dat zijn dat lange discussies, want ieder heeft zijn eigen smaak (die vaak op diverse punten overeenkomt). Maar we hebben wel hetzelfde doel: gezonde, lieve en mooie puppy's.

2. De pups dienen, ter identificatie, rond de leeftijd van 6 á 7 weken een microchip te krijgen van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. De fokker vraagt, binnen 10 dagen na de geboorte van de pups, de stambomen aan. Hij zal er voor zorgen dat u, als eigenaar van de pup, de stamboom zo snel mogelijk ontvangt. Vaak zult u de stamboom zelfs al mee krijgen wanneer de pup het nest verlaat.

3.Ga, indien mogelijk, vaker dan 1 x bij de pups kijken. Let op dat de pups, bij voorkeur, in huis verblijven en niet in een achteraf gelegen schuurtje of berging waar zij geen contact hebben met mensen en alle mogelijke huiselijke bezigheden, geluiden en geuren.

4.De pups komen vrolijk, speels en nieuwsgierig op u af en vluchten niet weg in een hoekje of gaan dreigend tegen u staan blaffen. Ook de eventueel aanwezige volwassen honden zijn vriendelijk en begroeten u als een vriend. Hou er wel rekening mee dat de moeder van de pups niet altijd even vriendelijk hoeft te zijn. Vooral als de pups nog erg jong zijn is het normaal dat zij haar kroost wil beschermen tegen vreemden.

5.De omgeving waar de pups en de overige honden verblijven is schoon, droog en ruikt fris. U mag uiteraard wel ruiken dat er sprake is van de aanwezigheid van honden, maar het mag niet zo zijn dat u tegen een muur van urine- en ontlastinggeur aan loopt.

6.De pups zien er ook schoon en lekker fris uit. Schone, klitvrije vacht, schone ogen, oren, neus, bek, anus en ook schone voetjes met kort geknipte nageltjes.

7.Er is vers water te vinden voor de pups, zij hebben volop de ruimte en veel speelgoed tot hun beschikking.

8.Bij de pup ontvangt u altijd een gratis entingenboekje met hierin aangetekend wanneer de pup zijn eerste enting heeft gekregen en een gezondheidsverklaring van de dierenarts. Bovendien krijgt u van de fokker een voedingslijstje mee met de nodige voedingsadviezen. In geval van een gedragstest krijgt u ook hiervan de uitslagen.

9.Heb geduld!! Goede fokkers hebben pups helaas niet in voorraad op de plank staan. Heeft u een vertrouwd gevoel bij een (aantal) fokker(s), blijf deze fokker(s) dan trouw. Wacht geduldig op een pup en als u die dan eenmaal heeft, heeft u jaren plezier van uw hond en een fokker waar u altijd op terug kunt vallen ingeval van vragen en/of problemen.

10.Zorg altijd dat u een koopovereenkomst heeft waarin opgenomen staat welk bedrag er vergoed wordt als blijkt dat uw pup een aangeboren afwijking heeft. De meeste goede pupverkopers zullen u de pup laten houden en u een bepaald bedrag retourneren als de pup niet gezond blijkt te zijn. Koop daarom altijd met een overeenkomst op papier en laat u niet verleiden tot het kopen van dat lieve puppy met dat guitige koppie ook al zegt de verkoper dat u alle garantie krijgt. Mondelinge overeenkomsten zijn namelijk moeilijk te bewijzen.