ONZE HONDEN

Beau Mystique's Kaylee of Vintage.

Beer is onze eerste Franse Bulldog. Een echt dame met het temperament van de Deense lijnen, onverschrokken, speels en een boef, maar ook zachtaardig en een echte knuffel.

Vader; Jokerface's Vintage of Hustler.

Moeder; Beau Mystique's Euphoria.


From Vintagepride Aurora.

Pip is een dochter van Beer en een echte clown, de kleinste van het stel met de grootste mond maar, ook heel gevoelig. Wil altijd graag op schoot liggen.

Vader; Sparkling Pride Je T'aime Tellement.

Moeder; Beau Mystique's Kaylee of Vintage.

From Vintagepride Annemae.

Donna is een dochter van Beer en een forse hele grappige knuffelbeer, heel zachtaardig en gek op alles wat met eten te maken heeft. Ze kan je lang aan blijven kijken als ze graag iets wil.

Vader; Sparkling Pride Je T'aime Tellement.

Moeder; Beau Mystique's Kaylee of Vintage.

From Vintagepride Aurora. Pip.

3 uitstekend kerst winner show 2019!

From Vintagepride Annemae. Donna.

2 uitstekend kerst winner show 2019!


Algemeen voorkomen

Typisch een klein formaat dogachtige. Kleine krachtige hond, kort, gedrongen in al zijn proporties, kortharig, met een wipneus, staande oren en met een van nature korte staart. Hij moet het voorkomen hebben van een actief dier, intelligent, zeer gespierd met een compacte structuur en een solide beendergestel.

Historie

De vermoedelijke afstamming: zoals alle dogachtigen van de Molosser uit Epire en het Romeinse keizerrijk. Verwant aan de Engelse Bulldog, de Alaunt uit de middeleeuwen, de Franse Doggen en de Mops. De Bulldog die wij kennen is het product van verschillende kruisingen die gedreven fokkers in de volkswijken van Parijs in de jaren voor 1880 maakten. Destijds als hond van de lastdragers van de Hallen, slagers en koetsiers, wist hij door zijn bijzondere bouw en karakter het hart te veroveren van de high society en de artiestenwereld.

Hij nam snel in aantal toe. De eerste rasvereniging werd in 1880 in Parijs opgericht. De eerste geregistreerde inschrijving dateert uit 1885 en de eerste standaard werd opgemaakt in 1898, het jaar waarin de "Société Centrale Canine" het Franse Bulldog ras erkent. De eerste hondententoonstelling werd gehouden in 1887.